Parteneriatul pentru învăţare Grundtvig

Cursuri internaționale de formare profesională pentru prevenirea obezității și promovarea unui stil de viață sănătos – CORRECT IT!
aprilie 29, 2014
Campania ,,Nu există nici o scuză pentru violență! Luptă pentru dreptul tău la o viață liniștită!”
aprilie 25, 2014

“Învăţaţi să preveniţi şi să controlaţi efectele epuizării profesionale”

Descriere

Tensiunea acumulată la locul de muncă este o problemă de lungă durată pentru asistenţii medicali și pentru personalul de îngrijire, indiferent de naționalitate, tipul de formare profesională, secţia sau tipul de activitate clinică sau non-clinică.

Asistenţii medicali și personalul de îngrijire au locuri de muncă stresante, deoarece sunt expuşi la o gamă largă de situații și condiții cu potențial stresant. Factorii stresori includ volumul mare sau excesiv de muncă, orele de lucru neregulate și nesociale, oboseala fizică, solicitarea emoţională de a face pacienților bolnavi și familiilor lor, precum şi pacienților cu comportamente dificile. Asistenţii medicali se mai confruntă şi cu lipsa personalului de sprijin, nesiguranţa cu privire la tratamentele efectuate, conflictele cu alţi asistenţi medicali, cu personalul de supraveghere și cu medicii, contactul cu moartea și cu procesul morţii, dificultățile de management, aspectele care implică îngrijirea pacientului, preocupările legate de cunoștințe și competențe tehnice. Astfel, că există o nevoie clară de conştientizare, de măsuri de prevenire și de instituirea unor modele de intervenție individuale sau de grup pentru a face față epuizării profesionale.

Scopul pe termen lung al proiectului este de a dezvolta tehnici de consiliere, metode de formare și materiale pentru a sprijini asistenţii medicali și personalul de îngrijire să prevină şi să combată epuizarea profesională. Acest obiectiv va fi atins prin schimburi de experiență, de bune practici, studii de caz, campanii de conștientizare puse în aplicare de către cele 6 organizații furnizoare de formare sau care desfăşoară alte activități împreună cu asistenţii medicali și cu îngrijitorii în 5 țări – România, Italia, Turcia, Republica Cehă și Polonia.

Rezultatele proiectului vor fi: sensibilizarea cu privire la necesitatea de a preveni și controla efectele epuizării profesionale, o curricula și un manual privind prevenirea şi controlul epuizării profesionale, un curs de formare pilotat, jurnalul proiectului, diseminarea rezultatelor proiectului.

Parteneri

Associazione INFORjob, Italia

Sılıfke Toplum Saglıgı Başkanlıgı, Turcia

Społeczne Towarzystwo Pomocy Geriatrii ,Polonia

Gerontologický institute, Republica Cehă

Centrul de formare profesională, orientare, consiliere şi plasare a forţei de muncă “FORMATEMP”, România

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian