Online Mentoring and Professional Peer Coaching Skills for Youth Training

Training innovation for social inclusion and diversity - DivIn Training
September 9, 2019
RAISING INCLUSION INTO THE LABOUR MARKET OF REFUGEES, ASYLUM-SEEKERS AND MIGRANTS, ON THE BASE OF ENTREPRENEURIAL COMPETENCIES DEVELOPMENT
April 30, 2014
Programul Erasmus+, parteneriate strategice în domeniul dezvoltării şi consolidării competenţelor tinerilor.
01.03.2018-29.02.2020

Obiectivul general al proiectul este acela de a facilita accesul tinerilor pe piața muncii și tranziția acestora de la statutul de adolescent la cel de adult, prin dezvoltarea competențelor profesionale, sporind astfel șansele acestora de angajare.

Prin intermediul acestui proiect, va fi creată o rețea multiprofesională de mentori care să contribuie la pilotarea internațională și locală a instruirii mentorale mixte și a instruirii referitoare la orientarea în carieră.

Proiectul va avea un impact important asupra competențelor de mentorat și de orientare în carieră ale lucrătorilor din domeniul tineretului, profesorilor, formatorilor, mentorilor și tinerilor din cele 5 țări și la nivel european.

Comunicatul de presă ONLINE MENTOR – Click aici pentru descărcare

Leaflet-ul proiectului

Flyer proiect ONLINE MENTOR-RO  Click aici pentru descarcare

Flyer proiect ONLINE MENTOR-EN  Click aici pentru descarcare

Newsletter-urile proiectului ONLINE MENTOR

Newsletter- ONLINE MENTOR nr.1 – Click aici pentru descărcare

Newsletter -ONLINE MENTOR nr.2- Click aici pentru descărcare

Newsletter – ONLINE MENTOR nr.3- Click aici pentru descărcare

Newsletter-ONLINE MENTOR nr.4- Click aici pentru descarcare

Intalnirile transnationale ale proiectului

Prima întâlnire transnațională Click aici pentru descărcare

A doua întâlnire transnațională Click aici pentru descărcare

A treia întâlnire transnațională Click aici pentru descărcare

A patra întâlnire transnațională Click aici pentru descarcare

Activitatile  de diseminare a proiectului:

Prezentarea proiectului Online Mentor la Spitalul ,,Sf.Spiridon” Iași Click aici pentru descărcare

Prezentarea proiectului Online Mentor la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ,,Cuza Vodă” Iași Click aici pentru descărcare

Prezentarea proiectului Online Mentor în Iași Click aici pentru descărcare

Prezentarea proiectului Online Mentor în Bucuresti  Click aici pentru descărcare

Prezentarea proiectului Online Mentor in Iasi Click aici pentru descarcare

Output-urile proiectului ONLINE MENTOR

O1-  Curriculum “Cum sa devii un mentor  pentru tinerii (18+) care lucrează ca asistenți  medicali, asistenți sociali și profesori”Click aici pentru descărcare

O1- Curriculum “How to become a good mentor for young people (18+) working as nurses,  social workers and teachers” Click aici pentru descărcare

O3 -Curs „Cum să deveniți un bun mentor pentru  tinerii (18+) care lucrează ca asistenți  medicali, asistenți sociali și profesori”  Click aici pentru descărcare

O3- Curs “How to become a good mentor for young people (18+) working as nurses, social workers and teachers”  Click aici pentru descărcare

O4- How to become a good mentor for young people (18+) working as nurses, social workers and teachers GUIDELINES FOR PROFESSIONAL PEER-COACHING- Click aici pentru descarcare

O4-“Cum sa devii un mentor pentru tinerii (18+) care lucrează ca asistenți medicali, asistenți sociali și profesori” GHID DE INSTRUIRE PROFESIONALĂ ÎNTRE COLEGI – Click aici pentru descarcare

O5 -Best practice collection for gender balance and non-discrimination in career guidance-Click aici pentru descarcare

O5-Colecție de bune practici privind egalitatea de gen și nediscriminarea în orientarea în carieră Click aici pentru descarcare

O6- Platforma de cursuri online

Activitati de invatare/cursuri

Anunț de selecție pentru cursul international formare din Lituania 2019 – Click aici pentru descărcare

Rezultate selecție participanți la activitatea internațională de învățare din Lituania Click aici pentru descărcare

Seminar de pregatire a participantilor la cursurile internationale ONLINE MENTOR  Click aici pentru descărcare

Short-term joint staff training events-  Slovenia Click aici pentru descărcare

In perioada 21 – 23 martie 2019 s-a desfasurat in Ljubljana, Slovenia cursul de formare a formatorilor in crearea abilităților profesionale de mentorat  și coaching on line pentru instruirea tinerilor. La curs au participat 24 persoane din Slovenia, Rep. Ceha, Bulgaria, Lituania, Romania.

Blended mobility of young people- Lituania Click aici pentru descărcare

In perioada 13-17 mai 2019 s-a desfasurat in Klaipeda, Lituania cursul de formare a specialiștilor în mentoriship și orientare în carieră. La curs au participat  24 tineri din 5 tari din Slovenia, Rep. Ceha, BukklCgaria, Lituania, Romania.

CURSURI LOCALE DE MENTORAT SI ORIENTARE IN CARIERA.

Cursurile sunt destinate tinerilor cu vârsta cuprinsa intre 18-30 ani, care lucrează ca asistenți medicali, asistenți sociali și cadre didactice.

Cursul online poate fi accesat pe platforma https://onlinementor.eu/platform, în perioada 15 septembrie 2019-29 februarie 2020, prin înregistrarea pe platformă în baza creării unui cont cu user name și parolă.

Cursurile față în față se vor desfășura în luna noiembrie, conform unei agende pe care o vom comunica ulterior, și numai de către cei care finalizează cursul online. Cursul se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 18-30 ani care lucrează ca asistenți medicali, asistenți sociali și cadre didactice. Deoarece bugetul proiectului impune un număr limitat de cursanți în cadrul modulelor față în față, la acestea pot participa primele 30 persoane, care au finalizat, în prealabil, modulele online.

CHESTIONAR -STAGIU PRACTIC EFICIENT- Click aici pentru descarcare

EVENIMENT DE MULTIPLICARE

Conferinta ONLINE MENTOR  a fost organizata in data de 16 noiembrie 2019 in cadrul Hotelui Unirea Iasi, cu prilejul finalizării produselor intelectuale din cadrul proiectului “ ABILITĂȚI PROFESIONALE DE MENTORAT ȘI COACHING ON LINE PENTRU INSTRUIREA TINERILOR  – ONLINE MENTOR ” finanțat în cadrul Programului ERASMUS+,

In cadrul conferintei au participat peste 120 persoane apartinatori ai grupului tinta. Dintre temele discutate in cadrul conferintei au fost: prezentarea proiectului si a cursurilor de  formare in mentorat si orientare in cariera, calitatile si abilitatile pe care trebuie sa le aiba un mentor, exemple de bune practici in activitatea de mentorat . Participarea la conferință  a fost gratuită .

• Afiș-ul evenimentului- Click aici pentru descarcare
  • Invitatie eveniment  – Click aici pentru descarcare

CARDURI MOTIVATIONALE

Mentorat si orientare in cariera

Cardurile motivationale sunt menite sa sprijine tinerii aflati la inceputul carierei in procesul de mentorat. Prin imagini deosebite si cuvinte motivationale, cardurile ii vor ajuta sa inteleaga importanta mentorului in viata lor, cum pot recastiga increderea in sine si evolua profesional.

“Maiestria unui mentor se vede in rezultatele discipolului”

Pentru mai multe informatii despre proiect , puteti acesa pagina oficiala de site a proiectului: https://onlinementor.eu

en_USEnglish
ro_RORomanian en_USEnglish